søndag 10. november 2013

Jul i Flåklypa

Animasjonsfilm er fellesbetegnelse for en rekke ulike filmteknikker der filmskaperen skaper illusjon av bevegelse gjennom å manipulere motivet ved hjelp av enkeltbildeteknikk(www.snl.no).

Animasjonsfilmen  Jul i Flåklypa, har hatt store seertall og fått gode tilbakemeldinger fra det norske folk. Premierehelgen dro hele 138.856 for å se «Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa». Dette er nest beste åpningstall for en norsk film noensinne i Norge.

Om filmen:

0Solan, Ludvig og Reodor er tilbake. Det nærmer seg jul, og Flåklypa Tidene-redaktør Frimand Pløsen har lovet bygda snø. Når Ludvig ønsker seg det samme, så er ikke oppfinner Reodor Felgen vanskelig å overtale til å bygge verdens kraftigste snømaskin. Men så forsvinner Reodor, og så forsvinner snømaskinen, og da må Solan og Ludvig stelle i stand til jul alene. Hvis de rekker det, etter å ha reddet Flåklypa fra verdens verste snøstorm.
For å tukle med naturen. Det er farlig det.

Kjell Aukrusts folkekjære figurer Solan, Ludvig og Redor Felgen er snart tilbake på det store lerret.
"Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa" er en stop-motion dukkefilm. Filmen er basert på boka "Solan og Ludvigs jul" av Harald Sommerin Simonnæs, og basert på karakterer fra Kjell Aukrusts univers.
Rasmus A. Sivertsen har regi. Han er for tiden Norges mestproduserende animasjonsregissør. Han står bak bl.a "Pelle Politibil går i vannet" og "Kurt blir grusom". Neste år er han aktuell med "Pelle Politibil på sporet" i tillegg til "Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa".

Produksjonsselskapet Maipo Film ved produsent Cornelia Boysen står bak prosjektet, i tett samarbeid med Qvisten Animation og Kari og Kjell Aukrusts Stiftelse. Sammen har de funnet tilbake til Aukrusts originale tegninger av Solan, Ludvig, Redor Felgen og Flåklypauniverset, og de lager nå en helaftens dukkefilm for hele familien basert på dette materialet.

Å finne de riktige stemmene har det vært en omfattende prosess. Karakterene er kjent fra flere filmer og er godt etablert i folks bevissthet. Når valget har falt på Trond Brænne (Reodor Felgen), Trond Høvik (Ludvig) og Kari-Ann Grønsund (Solan Gundersen), er det fordi de gjenskaper de karakterer Aukrust har skapt på en fantastisk måte.


Her kan du se traileren til filmen:Natt&Dag har sett filmen og anmeldt den og har blant annet disse utsagnene;
  • Med pluss og minus har Jul i Flåklypa likevel blitt en avlegger med mye snert og ynde og passe stor respekt for Flåklypa Grand Prix.
  • Følgelig fremstår Flåklypa anno 2013 som et vellykket pilotprosjekt mer enn en fullt utviklet helaftens. Vellykket ikke minst fordi fallhøyden var så stor!
 Filmpolitetiet mener filmen er en Gledelig vellykket Flåklypa-film!, og gir den terningkast 5!
Historien er full av skrå observasjoner av diverse mennesketyper, som den angstfylte Ludvig, den eventyrlystne Solan, redaktøren med større ambisjoner enn posisjonen skulle tilsi og journalisten Melvind Snerken som sover mer enn han skriver på jobb.

En snutt bakom filmen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar